top of page

07/01/2022 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ SELF TEST



Αγαπητοί γονείς,

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει τα παιδιά να προσέλθουν στο σχολείο προσκομίζοντας 3 self test. Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω σας παραθέτουμε το απόσπασμα όπως αυτό ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σχετικά με τις οδηγίες για το πότε πρέπει να διεξάγονται τα self test:


- Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).


- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.


- Σε περίπτωση κρούσματος, θα γίνονται διαγωνιστικοί έλεγχοι κάθε ημέρα σε όλο τον πληθυσμό της τάξης για 5 ημέρες.


Σε περίπτωση που παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά σε κάποιο τμήμα, τότε το τμήμα αυτό θα κλείνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά, οι εντατικοί έλεγχοι που έχουν προβλεφθεί από τους επιδημιολόγους θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, ακριβώς όπως έγινε κατά τους πρώτους μήνες της φετινής σχολικής χρονιάς. Το τμήμα θα κλείνει μόνο σε περίπτωση που νοσήσει το 50+1% του τμήματος.

Τα 5 self test μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακείο μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. Τα μέτρα αυτά αφορούν τους μαθητές από 4 ετών και άνω. Ωστόσο, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και προφύλαξη καλό θα ήταν πριν την επιστροφή όλων την ερχόμενη Δευτέρα να έχει γίνει ένα self test από γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών.


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Facebook
  • Instagram
  2108044406
Αγίου Γεωργίου 7, Πεντέλη
ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 2023.jpg
bottom of page